Българка, известна като Царицата на джебчийките, е била арестувана във Виена.Станка

...
Българка, известна като Царицата на джебчийките, е била арестувана във Виена.Станка
Коментари Харесай

Във Виена арестуваха българка, известна като Царицата на джебчийките

Българка, известна като Царицата на джебчийките, е била задържана във Виена.

Станка Илиева е от пловдивското село Йоаким Груево и беше търсена в цяла Европа за обири, осъществени през последните 10 години. Илиева е от рода на кардарашите, допускат от Министерство на вътрешните работи.  За тях джебчийството не е закононарушение, а поминък, който се предава от майка на щерка. Обучението на девойките стартира сред 5-та и 6-тата им година. У нас кардарашите живеят в затворени групи, като най-големите им общности са в Софийско, Плевенско и Пловдивско, написа novini.bg.

Станка Илиева практикува занаята си от десетилетия. Дълго остава анонимна. Последният ѝ арест във Виена обаче я прави известна в цяла Европа. „ Те дъщерите си ги продават. Сумите са големички – от порядъка на стотици хиляди левове. Плащат се в злато и по този начин. Оттам нататък тя стартира да работи за новото семейство ”, изясни пред камерата на БТВ Красимир Любомиров, шеф на " Улична престъпност " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Семейството на Станка живее в Йоаким Груево, а за съседите не е загадка от кое място произлиза охолството им. Станка не работи, само че постоянно пътува в чужбина. " Няма по какъв начин да се допусна, че тя се занимава с джебчийство. Има добър външен тип на млада и умна жена ”, сподели кметът на с. Йоаким Груево Наум Нихтянов.

Съпругът ѝ упорства за анонимност и отхвърля, че тя е джебчийка. Заминала за Австрия поради проблем с документите си. " Тя отиде, тъй като имаше 500 евро санкция там, и по тази причина отиде – да се види с юрист и да види дали й е паднала възбраната ”, сподели той. Двамата се чули малко преди ареста. „ И ми се обажда и вика: " Има секрети сътрудници след мен. " Викам ѝ: " Ми, кво като има. – Тя: " Не знам, може да ме свързват с нещо. Спряха я, и излъгаха, че е крала ", добави той.

Станка е с 18 престъпни регистрации и с 9 каузи за джебчийски обири у нас. За същото е търсена и в европейски страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР